Menu

Bryndzové pirohy so slaninou
  • 300 g / 1,7 / – 5,60€

 

Lekvárové pirohy s makom/ orechmi
  • 300 g / 1,8 / – 5,30€

 

Slivkové knedle so strúhankou/ makom
  • 300 g / 1,3 / – 5,50€

 

Šúľance s makom/ orechami
  • 300 g / 1,8 / – 5,20€

 

Bryndzové halušky so saninkou a cibuľkou
  • 350 g / 1,7,3 / – 5,80€

 

Vyprážaný bravčový rezeň s varenými zemiakmi
  • 120 g / 150 g / 320 g / 1,7 / – 7,50€
Tatarák z údeného lososa s kaparami, kôprovým dipom a kaviárom z divokého lososa, bageta
  • 100 g / 1,3,4,7 / – 4,50€

 

Paštéta z diviaka so šípkovým džemom, listovým šalátom, bageta
  • 100 g / 1,3,7 / – 4,10€
Slepačí vývar s mäsom a rezancami
  • 0,33 l  / 1 / – 1,90€

 

Krémová cibuľačka
  • 0,33 l / 1,7 / – 2,50€

 

Paradajková polievka s bazalkovým pestom a parmezánom
  • 0,33 l / 1,7 / – 2,50€

 

Gaštanová krémová
  • 0,33 l / 1,7 / – 2,50€

 

 

Bochník
  • 150 g / 1 / – 1,50€

 

Filet zo pstruha, kuskus s koreňovou zeleninou a petržlenovou vňaťkou, citrónová omáčka
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,4,7 / – 11,70€
  • doblok každých 10 g v surovom stave naviac  – 0,50€

 

Grilovaný filet z lososa s tekvicovým pyré, krémovým špenátom a šafránovou omáčkou
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,4,7 / – 11,90€
  • doblok každých 10 g v surovom stave naviac  – 0,50€
Supreme z prepeličky na hubovom ragú s glazovanou karotkou v mede a žemľovým muffinom
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,7 / – 10,90€

 

Kuracie prsia supreme plnené tekvicou a mascarpone so šafránovou omáčkou, ryža
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,7 / – 9,50€

 

Grilované kačacie prsia s medovou kapustou, černicovou omáčkou a grilovanou kukuričnou polentou
  • 150 g / 200 g / 380 g / 1,3,7 / – 10,90€
  • doblok každých 10 g v surovom stave naviac  – 0,50€

 

Grilovaná bravčová kotleta so strapačkami a slaninkou, demi – glace omáčkou
  • 150 g / 200 g / 380 g / 1,7 / – 9,80€

 

Bravčová panenka obalená v horčicovej kruste, s plneným zemiakom, bryndzou a slaninkou, tymianová demi – glace
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,3,7,10 / – 10,30€

 

Jahňací hrebienok v orechovej kruste s medovo – šalátovou demi – glace, zemiakovo – horčicová kaša
  • 200 g / 250 g / 450 g / 1,7,8,10 / – 12,50€

 

Pomaly dusené jahňacie lýtko s koreňovou zeleninou a zelerovo – šafránové pyré, jahňacia demi – glace
  • 280 g / 350 g / 480 g / 1,7,9 / – 10,30€

 

Špagety / Penne Arabiata / tradičné, bezlepkové
  • Hov. sviečková, paradajková omáčka, chilli, cesnak, bazalka, oregano, parmezán.
  • 80 g / 100 g / 400 g / 7,9 / – 7,50€

 

Dusené hovädzie líčka v červenom víne, na blanšírovanom špenáte a zemiaková kaša, omáčka demi – glace
  • 150 g / 200 g / 380 g / 1,7 / – 10,90€

 

Špagety / Penne Arabiata / tradičné, bezlepkové / s hubovo – smotanovou omáčkou s rezančekmi z hovädzej sviečkovej
  • 80 g / 100 g / 300 g / 1,3,7 / – 7,90€

 

FILLET STEAK
  • Jedná sa o sviečkovú najlahodnejšiu, teda aj najdrahšiu časť hovädzieho mäsa. Svalovina v tejto časti chrbta je vystavená veľmi malej námahe, mäso zo sviečkovice je preto krehké, jemné, vláknité a chudé.
  • 180 g / 200 g  – 13,50€

 

STRIPLOIN STEAK
  • Steak zo zadnej časti nízkej roštenky. Je menej prerastený než predná časť roštenky, ale s výraznejšou chuťou ako sviečková. Je chudý a pevný.
  • 180 g / 200 g  – 11,90€

 

TEĽACÍ T-BONE STEAK
  • Je špeciálny kus mäsa zložený z dvoch najkvalitnejších a najmenej namáhaných svalových partií zvierat. T-Bone steak je pomenovaný podľa kosti v tvare písmena T. Jedná sa o dva rôzne druhy mäsa – nízky roštenec (striploin) a sviečkovicu (fillet), ktoré sú prichytené zvlášť na každú stranu chrbtovej kosti.
  • 250 g / 300 g  – 15,50€

 

RIB EYE STEAK
  • Vysoká roštenka je jemne tukom prerastené mäso z prednej štvrte. Väčšinou je táto časť pekne prerastená, preto je skvele šťavnatá. Pre milovníkov prerastených steakov neexistuje nič lahodnejšieho. Vysoká roštenka je hneď po sviečkovej najmäkšia časť hovädzieho.
  • 180 g / 200 g  – 11,90€

 

T-BONE
  • Je špeciálny kus mäsa zložený z dvoch najkvalitnejších a najmenej namáhaných svalových partií zvierat. T-Bone steak je pomenovaný podľa kosti v tvare písmena T. Jedná sa o dva rôzne druhy mäsa – nízky roštenec (striploin) a sviečkovicu (fillet), ktoré sú prichytené zvlášť na každú stranu chrbtovej kosti.
  • 380 g / 450 g  – 19,90€

 

 

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
  • Každý zo steakov je podávaný s pečeným zemiačkom s bylinkovým maslom,fazuľkou obalenou v prosciutte a omáčkou podľa vlastného výberu.
  • Hubová omáčka, Omáčka zo zeleného korenia, Omáčka z portského vína / 1,7 /

 

  • RARE – Jemne zľahka opečený, teplota stredu 52 °C.
    Z vonku je už zo všetkých strán tmavo-hnedý a vnútro sa tiež začína zafarbovať,avšak zostáva stále červený.

 

  • MEDIUM RARE – Mierne opečený, teplota stredu 55 °C.
    Zvonku je tmavo-hnedý, stred steaku je ružový a zvyšok vnútra prechádza pomaly do šedo-hnedej blízko povrchu.

 

  • MEDIUM – Stredne opečený, teplota stredu 58 °C – 60 °C.
    Úplný stred je stále ružový, hoci zvyšok mäsa je úplne prepečený do šedo-hnedej farby.

 

  • MEDIUM WELL – Viac prepečený, teplota stredu 65 °C.
    Mäso už je takmer celé hnedé, iba s náznakmi ružovej v strede. Šťavnatosť sa už vytráca.

 

  • WELL DONE – Úplne prepečený, teplota stredu 71 °C.
    Mäso je už úplne prepečené bez šťavnatosti a okraje mierne ohorené. Stred je šedo-hnedý.
Penne s omáčkou quattro formaggi
  • 300 g / 1,3,7 / – 6,50€

 

Hubové rizoto s parmezánom
  • 250 g / 1,7 / – 7,00€

 

Šalát z čerstvej zeleniny so syrom feta a olivami
  • 350 g / 7 / – 6,50€

 

Ceasar šalát s kuracími prsiami, cesnakovými krutónmi a hoblinami parmezánu
  • 120 g / 150 g / 300 g / 1,3,7 / – 7,60€

 

Zmes trhaných listových šalátov s čerstvou zeleninou a bylinkovým dressingom a bageta
  • 300 g / 7 / – 4,50€
  • Kuracie prsia / 100 g + 2,50€
  • Kačacie prsia / 100 g + 3,00€
  • Losos / 100 g + 3,50€
  • Hovädzia sviečková / 100 g + 4,50€

 

Zmrzlinový pohár s horúcim ovocím a šľahačkou
  • 150 g / 200 g / 380 g / 1,7 / – 2,50€

 

Domáca štrúdľa orechovo – jablková so zmrzlinou a horúcim ovocím
  • 150 g  – 2,50€

 

Čokoládový dezert s horúcimi malinami
  • 110 g / 1,3 / – 2,90€

 

Domáca štrúdľa makovo – višňová so zmrzlinou a horúcim ovocím
  • 150 g / 1,7,8 / – 2,50€

 

Paradajkový šalát s cibuľkou / uhorkový šalát
  • 150 g  – 1,90€

 

Zemiaky opekané / varené s maslom / zemiaková kaša so slaninou
  • 200 g / 3,7 / – 1,60€

 

Tatárska omáčka / dressing / kečup / horčica
  • 50 g – 0,50€

 

Miešaný šalát z čerstvej zeleniny
  • 200 g  – 1,90€

 

Ratatouille zelenina
  • 200 g  – 1,90€

 

Hranolky / dusená ryža
  • 150 g  – 1,60€

 

Chlieb / pečivo
  • 30 g / 1 / – 0,40€
Bryndzové pirohy so slaninou
  • 300 g / 1,7 / – 5,60€

 

Lekvárové pirohy s makom/ orechmi
  • 300 g / 1,8 / – 5,30€

 

Slivkové knedle so strúhankou/ makom
  • 300 g / 1,3 / – 5,50€

 

Šúľance s makom/ orechami
  • 300 g / 1,8 / – 5,20€

 

Bryndzové halušky so saninkou a cibuľkou
  • 350 g / 1,7,3 / – 5,80€

 

Vyprážaný bravčový rezeň s varenými zemiakmi
  • 120 g / 150 g / 320 g / 1,7 / – 7,50€
Tatarák z údeného lososa s kaparami, kôprovým dipom a kaviárom z divokého lososa, bageta
  • 100 g / 1,3,4,7 / – 4,50€

 

Paštéta z diviaka so šípkovým džemom, listovým šalátom, bageta
  • 100 g / 1,3,7 / – 4,10€
Slepačí vývar s mäsom a rezancami
  • 0,33 l  / 1 / – 1,90€

 

Krémová cibuľačka
  • 0,33 l / 1,7 / – 2,50€

 

Paradajková polievka s bazalkovým pestom a parmezánom
  • 0,33 l / 1,7 / – 2,50€

 

Gaštanová krémová
  • 0,33 l / 1,7 / – 2,50€

 

 

Bochník
  • 150 g / 1 / – 1,50€

 

Filet zo pstruha, kuskus s koreňovou zeleninou a petržlenovou vňaťkou, citrónová omáčka
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,4,7 / – 11,70€
  • doblok každých 10 g v surovom stave naviac  – 0,50€

 

Grilovaný filet z lososa s tekvicovým pyré, krémovým špenátom a šafránovou omáčkou
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,4,7 / – 11,90€
  • doblok každých 10 g v surovom stave naviac  – 0,50€
Supreme z prepeličky na hubovom ragú s glazovanou karotkou v mede a žemľovým muffinom
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,7 / – 10,90€

 

Kuracie prsia supreme plnené tekvicou a mascarpone so šafránovou omáčkou, ryža
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,7 / – 9,50€

 

Grilované kačacie prsia s medovou kapustou, černicovou omáčkou a grilovanou kukuričnou polentou
  • 150 g / 200 g / 380 g / 1,3,7 / – 10,90€
  • doblok každých 10 g v surovom stave naviac  – 0,50€

 

Grilovaná bravčová kotleta so strapačkami a slaninkou, demi – glace omáčkou
  • 150 g / 200 g / 380 g / 1,7 / – 9,80€

 

Bravčová panenka obalená v horčicovej kruste, s plneným zemiakom, bryndzou a slaninkou, tymianová demi – glace
  • 120 g / 150 g / 350 g / 1,3,7,10 / – 10,30€

 

Jahňací hrebienok v orechovej kruste s medovo – šalátovou demi – glace, zemiakovo – horčicová kaša
  • 200 g / 250 g / 450 g / 1,7,8,10 / – 12,50€

 

Pomaly dusené jahňacie lýtko s koreňovou zeleninou a zelerovo – šafránové pyré, jahňacia demi – glace
  • 280 g / 350 g / 480 g / 1,7,9 / – 10,30€

 

Špagety / Penne Arabiata / tradičné, bezlepkové
  • Hov. sviečková, paradajková omáčka, chilli, cesnak, bazalka, oregano, parmezán.
  • 80 g / 100 g / 400 g / 7,9 / – 7,50€

 

Dusené hovädzie líčka v červenom víne, na blanšírovanom špenáte a zemiaková kaša, omáčka demi – glace
  • 150 g / 200 g / 380 g / 1,7 / – 10,90€

 

Špagety / Penne Arabiata / tradičné, bezlepkové / s hubovo – smotanovou omáčkou s rezančekmi z hovädzej sviečkovej
  • 80 g / 100 g / 300 g / 1,3,7 / – 7,90€

 

FILLET STEAK
  • Jedná sa o sviečkovú najlahodnejšiu, teda aj najdrahšiu časť hovädzieho mäsa. Svalovina v tejto časti chrbta je vystavená veľmi malej námahe, mäso zo sviečkovice je preto krehké, jemné, vláknité a chudé.
  • 180 g / 200 g  – 13,50€

 

STRIPLOIN STEAK
  • Steak zo zadnej časti nízkej roštenky. Je menej prerastený než predná časť roštenky, ale s výraznejšou chuťou ako sviečková. Je chudý a pevný.
  • 180 g / 200 g  – 11,90€

 

TEĽACÍ T-BONE STEAK
  • Je špeciálny kus mäsa zložený z dvoch najkvalitnejších a najmenej namáhaných svalových partií zvierat. T-Bone steak je pomenovaný podľa kosti v tvare písmena T. Jedná sa o dva rôzne druhy mäsa – nízky roštenec (striploin) a sviečkovicu (fillet), ktoré sú prichytené zvlášť na každú stranu chrbtovej kosti.
  • 250 g / 300 g  – 15,50€

 

RIB EYE STEAK
  • Vysoká roštenka je jemne tukom prerastené mäso z prednej štvrte. Väčšinou je táto časť pekne prerastená, preto je skvele šťavnatá. Pre milovníkov prerastených steakov neexistuje nič lahodnejšieho. Vysoká roštenka je hneď po sviečkovej najmäkšia časť hovädzieho.
  • 180 g / 200 g  – 11,90€

 

T-BONE
  • Je špeciálny kus mäsa zložený z dvoch najkvalitnejších a najmenej namáhaných svalových partií zvierat. T-Bone steak je pomenovaný podľa kosti v tvare písmena T. Jedná sa o dva rôzne druhy mäsa – nízky roštenec (striploin) a sviečkovicu (fillet), ktoré sú prichytené zvlášť na každú stranu chrbtovej kosti.
  • 380 g / 450 g  – 19,90€

 

 

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
  • Každý zo steakov je podávaný s pečeným zemiačkom s bylinkovým maslom,fazuľkou obalenou v prosciutte a omáčkou podľa vlastného výberu.
  • Hubová omáčka, Omáčka zo zeleného korenia, Omáčka z portského vína / 1,7 /

 

  • RARE – Jemne zľahka opečený, teplota stredu 52 °C.
    Z vonku je už zo všetkých strán tmavo-hnedý a vnútro sa tiež začína zafarbovať,avšak zostáva stále červený.

 

  • MEDIUM RARE – Mierne opečený, teplota stredu 55 °C.
    Zvonku je tmavo-hnedý, stred steaku je ružový a zvyšok vnútra prechádza pomaly do šedo-hnedej blízko povrchu.

 

  • MEDIUM – Stredne opečený, teplota stredu 58 °C – 60 °C.
    Úplný stred je stále ružový, hoci zvyšok mäsa je úplne prepečený do šedo-hnedej farby.

 

  • MEDIUM WELL – Viac prepečený, teplota stredu 65 °C.
    Mäso už je takmer celé hnedé, iba s náznakmi ružovej v strede. Šťavnatosť sa už vytráca.

 

  • WELL DONE – Úplne prepečený, teplota stredu 71 °C.
    Mäso je už úplne prepečené bez šťavnatosti a okraje mierne ohorené. Stred je šedo-hnedý.
Penne s omáčkou quattro formaggi
  • 300 g / 1,3,7 / – 6,50€

 

Hubové rizoto s parmezánom
  • 250 g / 1,7 / – 7,00€

 

Šalát z čerstvej zeleniny so syrom feta a olivami
  • 350 g / 7 / – 6,50€

 

Ceasar šalát s kuracími prsiami, cesnakovými krutónmi a hoblinami parmezánu
  • 120 g / 150 g / 300 g / 1,3,7 / – 7,60€

 

Zmes trhaných listových šalátov s čerstvou zeleninou a bylinkovým dressingom a bageta
  • 300 g / 7 / – 4,50€
  • Kuracie prsia / 100 g + 2,50€
  • Kačacie prsia / 100 g + 3,00€
  • Losos / 100 g + 3,50€
  • Hovädzia sviečková / 100 g + 4,50€

 

Zmrzlinový pohár s horúcim ovocím a šľahačkou
  • 150 g / 200 g / 380 g / 1,7 / – 2,50€

 

Domáca štrúdľa orechovo – jablková so zmrzlinou a horúcim ovocím
  • 150 g  – 2,50€

 

Čokoládový dezert s horúcimi malinami
  • 110 g / 1,3 / – 2,90€

 

Domáca štrúdľa makovo – višňová so zmrzlinou a horúcim ovocím
  • 150 g / 1,7,8 / – 2,50€

 

Paradajkový šalát s cibuľkou / uhorkový šalát
  • 150 g  – 1,90€

 

Zemiaky opekané / varené s maslom / zemiaková kaša so slaninou
  • 200 g / 3,7 / – 1,60€

 

Tatárska omáčka / dressing / kečup / horčica
  • 50 g – 0,50€

 

Miešaný šalát z čerstvej zeleniny
  • 200 g  – 1,90€

 

Ratatouille zelenina
  • 200 g  – 1,90€

 

Hranolky / dusená ryža
  • 150 g  – 1,60€

 

Chlieb / pečivo
  • 30 g / 1 / – 0,40€

Zoznam alergénov



1. obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda,
kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich
2. kôrovce a výrobky z nich
3. vajcia a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. arašidy a výrobky z nich
6. sójové zrná a výrobky z nich
7. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy

8. orechy (mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para
orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy) a výrobky z nich
9. zeler a výrobky z neho
10. horčica a výrobky z nej
11. sezamové semená a výrobky z nich
12. oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/l
13. vlčí bôb a výrobky z neho
14. mäkkýše a výrobky z nich


Jedálny lístok zostavil: Ján Výbošťok / Zodpovedný vedúci a ceny kalkuloval: Ing. Jakub Grajciar

Ceny sú stanovené dohodou vrátane DPH. Váha mäsa je uvedená v surovom stave. Váha bezmäsitých jedál na jedálnom lístku je uvedená v hotovom/spracovanom stave. Ceny jedál v jedálnom lístku sú bez príloh.



Rezervujte si stôl